Joost Hekel | klarinettist | dirigent | concertorganisator
Joost Hekel is dirigent, klarinettist en concertorganisator. Directielessen volgde hij bij Marc Versteeg, Jos van der Sijde en Joop Schets en orkestdirectie studeerde hij bij Alex Schillings. Naast muziekwetenschap studeerde hij klarinet bij Ru Otto en Walter Boeykens en historische klarinet bij Eric Hoeprich. Hij speelt met ensembles in heel Europa, zoals het Amsterdam Baroque Orchestra, Concerto Brandenburg, Il Fondamento etc.
Hij is dirigent van de kamerkoren Dékoor uit Deventer en Capella Zutphen en van vrouwenkoor Phoenix in Brummen. Verder is hij initiatiefnemer en dirigent van het Hanze Project Koor, een koorproject met zangers uit Oost Nederland (www.hanzeprojecten.nl). Verder dirigeerde hij Chr. Oratoriumvereniging Zelhem, Cantatekoor Wageningen, het Ulfts Mannenkoor, Gem. Koor Vocaal Almen, Kamerkoor Garden Rumours Ulft en de Toonkunstkoren van Zutphen, Hoogeveen en Aalsmeer en Orkest Prinses Irene Huizen, Symfonisch Blaasorkest Gaanderen, Florilegium Musicum, Graafschap Consort, Nederlands Begeleidingsorkest.
Joost Hekel is als directeur van Kasteelconcerten Nederland artistiek verantwoordelijk voor een succesvolle concertserie op historische locaties in Gelderland en Overijssel.
Contact: joost.hekel@gmail.com